Evolution of Technical Communication (ETC), Sofia, Bulgaria, 2-3 iunie

etc_logo_orig_bPentru că, aparent, vecinii noștri bulgari ne-au luat-o înainte la capitolul documentație tehnică, la începutul lui iunie va avea loc o conferință foarte interesantă la Sofia. Conferința ETC (Evolution of Technical Communication) va avea loc pe 2 și 3 iunie, iar prețul de early bird (până pe 8 mai) este de 70 euro pentru ambele zile.

Ca o paranteză, cele două evenimente legate de technical writing la care am fost eu până acum (Graphic Design and Tools for Technical Writers și Single Source Publishing Using DITA and DITA Tools) au fost interesante pentru mine ca ocazii de networking, dar mai puțin din punctul de vedere al informațiilor pe care le-am obținut – partea de grafică nu e prea importantă în munca mea de acum, iar introducerea în DITA a fost la nivel de începători absoluți și a constat în cea mai mare parte în lucruri pe care le știam deja. La Tekom Roadshow nu am mers pentru că părea axat pe DITA, iar șansele ca eu să mă ocup cu așa ceva în viitorul apropiat erau (și sunt) minime, deci nu se justifica investiția. (…Serios, toată Europa lucrează în DITA și noi suntem singurii ciudați care au ales RoboHelp?!)

Închizând paranteza, conferința bulgarilor este mult mai complexă (chiar merită cei 70 euro), iar subiectele de discuție par mai variate. Cele care m-ar interesa pe mine în mod deosebit sunt:

  • George Bina, Syncro Soft (Craiova) – am folosit pentru câteva luni oXygen, softul craiovenilor, și am rămas extrem de impresionată de asistența extraordinară pe care o oferă pe forum (chiar și nenumăraților useri – ca mine – care de fapt se pierdeau în subtilitățile DocBook-ului, nu în oXygen!). Prezentarea se numește Single-Source Publishing Using Multiple Formats, dar sincer m-aș duce indiferent de subiect. Acum vreo 2 ani angajau un technical writer și atunci chiar mi-a părut rău că nu locuiesc in Craiova.
  • Sissi Closs (profesoară la Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe), cu prezentarea The tekom Profiling Tool: How to Define Job Roles and Competence Profiles for Technical Writers, care sună a ceva care mi-ar fi foarte de ajutor la muncă, unde sunt implicată și în procesul de recrutare, și în training.
  • Vanya Kiritzova și Margarita Staneva (VMWare Bulgaria), despre o carieră în technical writing – Plot Your Technical Writing Career Like a Pro. Eu personal sunt mulțumită de traiectoria mea profesională de până acum, dar întotdeauna e util să auzi idei noi.
  • Axel Luther (SAP Germania), despre documentație video (Product and Instructional Videos – A Perfect Supplement to Classical Product Documentation)… pentru că eu urăsc să mă uit la videoclipuri și nu înțeleg de ce ar vrea cineva să se tortureze așa 😀 (Și pentru că accept faptul că documentația mea se adresează unor clienți care probabil nu gândesc ca mine, deci va trebui să învăț mai mult și despre partea video.)
  • Dimiter Simov și Ekaterina Mitova (SAP Bulgaria), cu prezentarea Are You Ready for User Feedback?, o întrebare care se aude din ce în ce mai des în ședințele departamentului meu…
  • Lukasz Gornicki (SAP Polonia) – Documenting REST API (workshop), pentru că se pare că documentația de API e viitorul și eu sunt puțin în urmă 🙂
  • Yordan Ugrinov (VMWare Bulgaria), un workshop cu titlul Web Analytics for Documentation: Use Cases, Best Practices, and Caveats. Încă o dată subiectul potrivit la momentul potrivit, pentru că recent am implementat Google Analytics pentru produsul pe care lucrez și… recunosc că nu prea știu la ce ar trebui să mă uit.

(Dacă lista asta pare lungă, mergeți pe site-ul ETC – chiar am făcut o selecție, programul complet este mult mai variat.)

Cu puțin noroc, dacă se aliniază planetele, release-urile și zilele de concediu, ne auzim cu un aproape-live-blogging din Sofia peste o lună și ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *